Bugun...



Ak Partili Seçmen 17 Aralık’tan Etkilenmedi ...
Tarih: 21-06-2014 22:38:47 + -


CHP’nin MYK Üyesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihat Matkap, CHP İskenderun İlçe teşkilatında partililer ile bir araya geldi.


Ak Partili Seçmen 17 Aralık’tan Etkilenmedi ...

CHP’nin MYK Üyesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihat Matkap, CHP İskenderun İlçe teşkilatında partililer ile bir araya geldi. Matkap’a Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile CHP İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar’da eşlik etti.

        O İşçilerin Mağduriyetini Lütfü Savaş Giderecek

    Toplantıda ilk olarak konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, İskenderun Belediyesi’nde Ak Parti’nin kıyım yaptığını ifade ederek çıkartılan işçilerin geri işe alınmaması durumunda işçilerin mağduriyetini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın gidereceğini açıkladı.

    “Ak Partili Seçmen 17 Aralık’tan Etkilenmemiş”

    Süleyman Uyar’ın ardından konuşmalarına kalp yetmezliğinden dolayı hayatını kaybeden Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in oğlu Murat Sökmenoğlu’na başsağlığı dileyerek başlayan CHP’nin MYK Üyesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihat Matkap, 17 Aralık 2013 tarihinde ki yolsuzluk operasyonunda n Ak Partili seçmenin etkilenmediğine vurgu yaptı. Yaşanan yolsuzluk olaylarının ardından Ak Parti’li seçmenin bundan ne kadar etkilendiğini öğrenebilmek amacıyla anket yaptırdıklarını açıklayan Matkap; “sonuç çok vahim. Ak Parti seçmeninin sadece %3,5’uğu tercih değiştirmiş. 2011 yılına göre 21 milyon Ak Parti seçmeninden 750 bin civarında kişi başka partiyi tercih etmiş. 17 Aralık olaylarından etkilenmemişler” dedi.

    “Soruşturma Kabul Edildi Fonksiyon Üyelerini Vermediler”

    İstifa eden 4 bakan ile ilgili olarak soruşturma önergesinin oy birliği ile kabul edilmesine rağmen soruşturmanın başlamaması için Ak Parti’nin fonksiyon üyeleri vermediğini belirten Matkap; “Ve görünen odur ki dönem 30 Haziran’da kapanıyor. Ekim’e sarkacak. Belki de Türkiye serken seçime gidecek” şeklinde konuştu.

      “Antakya ve İskenderun’da Seçimin Galibi CHP!”

    Hatay’ın Büyükşehir kapsamına alınmasının ardından sınırların köylere hizmet götürmek için değil de kırsal kesim ile İskenderun ve Hatay’da Ak Partinin zaferi için çizildiğini iddia eden Matkap; “Eğer Antakya ve İskenderun bölünmeseydi. Antakya’yı da kazanıyorduk. İskenderun’u da kazanıyorduk. Nitekim sonuçlarda eski sınırlara göre hem İskenderun hem Antakya’da seçimin galibi CHP’dir” dedi.

        “Ekmeleddin Bey Doğru İsim”

     Son olarak Cumhurbaşkanlığı sürecini değerlendiren Matkap, CHP ve MHP’nin çatı adayı için mantıksal siyaset izlediğini Türkiye ve Ortadoğu’nun geleceği için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun doğru isim olduğunu açıkladı. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun entelektüel birikime ve bilim adamı kimliğine sahip olduğuna vurgu yapan Nihat Matkap; “Şu an ki adayımız demokratik parlamento sistemini destekleyen bir aday. İnsan haklarına inanan biri. Yazdığı kitaplarını okuyarak öğrenebilirsiniz. Ekmeleddin bey doğru isim” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde demokratik parlamento sistemine karşın başkanlık sistemini kovalayacağını kaydeden Nihat Matkap; “eğer Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa şu an ki sınır ve yetkilerle tatmin olmayacak. Ki zaten bu ulusu Recep Tayyip Erdoğan temsil edemez” açıklamasında bulundu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyaset Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI