Bugun...



Arsuz Atasına Yürüdü, İskenderun Koştu ...
Tarih: 10-11-2014 12:19:04 Güncelleme: 11-11-2014 14:22:04 + -


Arsuz'da ve Tüm yurtta 10 kasım Atayı anma törenini gerçekleşti.


Arsuz Atasına Yürüdü, İskenderun Koştu ...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. Yıldönümü, On Kasım Atayı anma törenine İskenderun halkı yoğun ilgi gösterirken Arsuz halkı günün anlam ve önemini yansıtamadı.  Tüm yurtta Saat 09,05’i gösterdiğinde hayat durdu yerini siren sesleri aldı.

Arsuz İlçesinde yapılan törenine Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Mutluhan Algür ve Az sayıda vatandaşın katılımı ile Gökmeydan Mahallesi’ndeki Atatürk Anıt Alanında anma töreni gerçekleşti.

Gökmeydan Mahallesi’ndeki Atatürk Anıt Alanına çelenk konmasının ve iki dakikalık saygı duruşunun ardından okunan istiklal marşımız sonrasında tören Arsuz Truzim lisesi binası içinde yer alan Arsuz Halk eğitim Merkezinde öğrencilerin şiir ve etkinlikleri ile devam etti.

“Mustafa Kemal gibi düşünebilmek…”

Halk Eğitim Merkezi’ndeki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akçalı Naci Uyar Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Turhan yaptı.
Atatürk’ün emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırmak için O’nun ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması ve verdiği çabanın değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Turhan, “Medeniyet yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Yalnızca 10 Kasım’lar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır” dedi.

Kıdemli Başçavuş Hakan Selvi Atatürk’ün askeri yönünü anlattıktan sonra, ‘Karanlıktan aydınlığa’ adlı oratoryo da Gözcüler İlkokulu öğrencileri tarafından başarıyla sergilendi. Atatürk’ü anlatan şiirlerin okunmasının ardından tören, Konacık İlkokulu öğrencilerinin duygulandıran ‘Yaşayan Atatürk’ etkinliği ile son buldu.

İskenderun Anıt alanında gerçekleşen törene İSkenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve diğer protokol üyelerinin de katıldığı törende, saat 09.05’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu.

Tören, Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen anma programı ile devam etti.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI