Bugun...



Arsuz CHP Çocuk İstismarına Dur Dedi.
Tarih: 26-02-2018 08:39:53 Güncelleme: 26-02-2018 08:42:53 + -


Arsuz CHP kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu, Çocukların güvenli bir ortamda, büyümeleri hükümetin en önemli sorumluluğudur.


Arsuz CHP Çocuk İstismarına Dur Dedi.

Arsuz CHP kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu, Çocukların güvenli bir ortamda, büyümeleri hükümetin en önemli sorumluluğu olduğunu hatırlatarak ne yazık ki her gün yeni bir çocuk istismarı haberiyle uyandıklarına dikkat çekti.  

Artan çocuk istismarına karşı önlemler alınması için kadınlar olarak her platformda mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu “Ne yazık ki, bu sözler iktidarı, her zamanki gibi ‘söylediği başka, yaptığı başka’ olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukların; vakıfların denetimsiz yurtların mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak sübyan mektepleri ile mevcut iktidar çocuk istismarı mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir” dedi.

   

Çocuk istismarı mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri olduğunu vurgulayan CHP’li Uslu “Cezaları artırmak ve İstismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmaktır. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur, istismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken, onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır.

Biz suç ortağı olmayacağız, takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz, çocuklarımız için endişe duyuyoruz, çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

CHP’li Uslu konuşmasında şunları da kaydetti: “Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetilmeli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz. Çocuk istismarını öven “6 yaşında çocukla evlenilebilir” gibi çocuk istismar teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar çocuklarımız için güvenli ortam oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeveyi yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.”






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI