Bugun...



Arsuz’da Hizmet Atağı Büyüyor ..
Tarih: 18-08-2014 23:12:47 + -


Arsuz’da hizmet atağına geçen Belediye Başkanı Nazım Culha, muhtarlarla buluştu


Arsuz’da Hizmet Atağı Büyüyor ..

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçenin sorunlarını belirlemek, birlikte çözüm üretmek ve harekete geçmek amacıyla muhtarlarla kahvaltıda biraraya geldi. Beyaz Saray Restaurant’ta düzenlenen toplantıya Başkan Nazım Culha ve başkan yardımcılarının yanı sıra, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Arsuz Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

“Arsuz’da başarılı bir seçim geçirdik”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, ilk kez halk oylaması ile gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını değerlendirirken, “Seçim öncesi ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. Ancak, Cumhurbaşkanı Seçim Yasası’nda yapılan düzenlemeyle adil bir seçim gerçekleştiremedik. Hem yurt içindeki, hem yurt dışındaki tarafsız bütün gözlemciler bu seçimin tarafsız bir ortamda yapılmadığını, hatta ve hatta kampanyalarının da tarafsız bir şekilde yürütülmediğini tespit etmiş ve bunu her fırsatta dile getirmişlerdir. Bizler önümüze konulan olumsuz şartlara rağmen, partimizin desteklediği aday seçilemese bile kendi bölgemiz ve Arsuz için başarılı bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum. Şöyle ki; Türkiye çapında seçime katılım oranı yüzde 73 olarak gerçekleşmiş, ancak Arsuz bölgemizde yaklaşık yüzde 84’ün üzerinde bir katılım sağladık. Bunun da ötesine geçtiğimizde partimizin desteklediği aday Türkiye çapında yüzde 38’lik bir oy oranına ulaşmasına rağmen, bölgemizde yüzde 75 gibi çok yüksek bir orana ulaşmıştır. Bu başarıda muhtarlarımızın emeği çok büyüktür. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

“Erdoğan’ı sıfatlandıramıyorum”

CHP olarak, ülke genelinde cumhurbaşkanlığı seçiminden başarılı bir oy oranı çıkaramadıklarını anlatan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ise, “Seçimden sonra Tayyip Erdoğan’a başbakan mı desem, cumhurbaşkanı mı desem, genel başkan mı desem bilemiyorum. Cumhurbaşkanı seçilmiş hala koltuktan ve genel başkanlıktan istifa etmiyor.  Dolayısıyla ben buna bir sıfat koyamıyorum, unvan da veremiyorum, çünkü ayırt edemiyorum. Sayın Tayip Erdoğan’ın aldığı oyları bizler sağladık. Çünkü çatı aday dediğimiz Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu aday olurken iki parti ortak karar aldı, 14 parti ise destekledi. Öbür ikinci parti nerede? Aynı referandumda olduğu gibi yüzde 50 – 60’şı iktidara yattı. Bu affedilir bir şey değil. O zaman, “İhsanoğlu  benim adayım değil. Mevcut adaylar arasında seçmenin kimi isterse onu destekler” diyeceksin. Hem çıkacaksın çatı adayım diyeceksin, hem de adamı yarı yolda bırakacaksın! Tüm bunlara bakarsak CHP başarısız bir seçim çıkartmadı, alacağını aldı. Ama, CHP seçmeninin bazıları adayın özellikleri dolayısıyla seçime gitmedi. O nedenle seçim tarihine itiraz etmediğimiz için, daha önce de bizi yarı yolda bırakan bir parti ile yola çıktığımız için suçlu biziz… Bundan sonra önümüze bakacağız” diyerek, bazı siyasi partilere gönderme yaptı.

“Ülkeyi, terör örgütleri yönetiyor”

CHP’nin, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası kurultay kararı aldığını ifaden Akgöl, “Kurultayımızın tarihi henüz belli değil. MYK tarih üzerinde anlaşacak. Bomba gibi gelip, Ak Parti iktidarının bitişini sağlayacaz. Burada hepimize çok iş düşüyor. Artık pes etmek yok. Ben, hep seçim sonrası geçmiş sonuçlarını unutuyorum. 30 Mart’ı unuttuk, 10 Ağustos’u unuttuk. Hedef artık yeni.. Hedef; 11 Haziran 2015. Biz pes etmezsek, ayakta kalırsak bu iktidarın gidişini sağlarız. Çünkü ülkemiz tehlikede. Başka Türkiye yok, başka memleket yok, başka bayrak yok. Hükümetin ne bir programı, ne bir planı, ne de bir hedefi var şu anda. Ben iddia ediyorum; Şu an ülkeyi 25 çeşit terör örgütü yönetiyor. Bu nedenle çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmamız lazım. Hiç kimseden korkumuz yok. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yeni bir seçim atmosferine girdik. Seçim tarihi çok uzak değil. Son derece çalışacağız. Bizden bir isteğiniz, talebiniz varsa 24 saat emrinizdeyiz” şeklinde konuştu.

“Erdoğan, benim cumhurbaşkanım değil”

Toplumu uygulamaları ve söylemleriyle bölen, ayrıştıran, insanları inançlarına ve etnik kimliklerine göre ayıran bir kişiyi cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğini belirten CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise, “Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olmasını istiyor. Çünkü, suç ortaklığı var. Zaten, hakkında en fazla gen soru önergesi verilen Davutoğlu, başbakan olabilecek biri değil Bizi bütün komşularımızla düşman eden bir politikacı. Şuan Türkiye’nin bir numaralı sorunu; Ülkenin büyük bir terör tehdidi ile karşı karşıya kalmasıdır. Terör örgütünün bütün şantaj ve tehditlerine boyun eğen bir hükümet var karşımızda. İŞID’ın adını ağzına almaktan bile korkan, Musul’da vatandaşı rehin alındığında sesini bile çıkaramayan biri nasıl başbakan olacak? Eğer, Davutoğlu başbakan olursa, aynı politika devam edecek ve komşularımızla da savaşmaya devam edeceğiz. Bu savaşların yarın ülkemize sıçramayacağının garantisini kim verebilir? Ben, güvenlik konusunda tedirginim. Bölgenin acil bir güvenlik stratejisine ihtiyacı var” derken, 2015 genel seçimlerinin Türkiye’nin var olma yada yok olma seçimi olacağını ifade etti.

“Beş mahallede su sorunu var”

Muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, hizmet programı ve Büyükşehir Yasası hakkında bilgiler veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Ekibimle birlikte, tüm gücümüzle Arsuz’un sorunlarını çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Sorunların çözümünde muhtarlarla sürekli istişare yaptığını vurgulayan Culha, “Türkiye genelinde olduğu gibi, il özelinde de yerel yönetimler açısından yeni bir dönem başladı. Bütünşehir Yasası kapsamında, büyükşehir belediyemizin görevi geç devralması ve yapılanma sürecinin uzaması bazı hizmetlerin kısmi anlamda aksamasına neden oldu. Bizim bölgemizde en büyük sıkıntımız; su sıkıntısı. HATSU yapılanarak, üst düzeyde kadrolarını oluşturdu. Ama henüz Arsuz’da yapılanmadı. İskenderun’da binasını buldu, diğer ilçelerde de bina sorununu çözdü. Bizde ise bina arayışı söz konusu. Su probleminin ikinci boyutu ise mevsimler sıkıntılar. Son 43 yılın en kurak yılı yaşanıyor. Ekolojik denge dolayısıyla su kaynakları kurumuş durumda. Tabii bunların çözümü mümkün değil. İlçemiz sınırları içerisinde dört beş tane sıkıntılı mahallemiz var. Bu mahallelerimize acil su sondajı kurulmalı. Bu durumu da HATSU’ya ilettik” dedi

“Hizmetler öncelik sırasına göre yapılıyor”

Arsuz Belediyesi’nin yapılanma sürecini tamamladığını, gerek köyden mahalleye dönüşen, gerek beldeden oluşan mahallelerin de bu yapılandırmaya kısa sürede entegre olduğunu anlatan Culha, “Başta personelimiz, sonra meclis üyelerimiz, daire müdürlerimiz ve sonra da ben elimizden gelen gayreti göstererek çalışıyoruz. Arsuz çok geniş ve dağınık bir coğrafyaya hitap ediyor. Sevgili muhtarlarımızla birlikte sürekli istişare halindeyiz. Bölgeyi adım adım tanımam ve tüm sorunlara hâkim olmam da bizim için büyük bir avantaj. Tüm çalışmalarımızı aciliyet sırasına göre yapıyoruz. Mahallelerdeki elektrik, su, temizlik ve asfalt sorunlarını biliyoruz ve bu sorunlara anında müdahale ediyoruz” dedi.

“Güçlü bir ekip kurduk”

Fen hizmetleri olarak Arsuz’u üç bölgeye ayırdıklarını ve her bölgeye bir bölge sorumlusu görevlendirdiklerini dile getiren Başkan Nazım Culha, “Birinci bölge Karaağaç, Nardüzü, Karahüseyinli, Kışla, Nergizlik, Kozaklı, Arpadersi ve Harlısı Mahallelerini, ikinci bölge Aşağı Kepirce, Yukarı Kepirce, Pirinçlik, Helvalı, Madenli, Üçgüllük, Gökmeydan, Akçalı ve Bey Mahallelerini, üçüncü bölge ise Arsuz, Gözcüler, Höyük, Arpaçitflik, Hacıahmetli, Avcılarsuyu, Haymeseki, Tülek, Konacık, Tatarlı, Işıklı ve Kale Mahallelerini kapsıyor. Her bölgeye sorunların daha hızlı çözülmesi için bir fen işleri müdürü ve her müdür için de bölge sorumluları görevlendirdik. Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığına Jeoloji Mühendisi Sayın Sedat Deveci’yi getirdik. Fen İşleri Müdürümüz İnşaat Mühendisi Koray Mazmancı, birinci bölge sorumlumuz Müfit Cihnioğlu, ikinci bölge sorumlumuz Aşkın Yetimoğlu, üçüncü bölge sorumlumuz ise Süleyman Horoz oldu. Artık vatandaşlarımız bulundukları bölgedeki sorunları, bu bölge sorumluları ile irtibata geçerek beni aramadan çözebilecekler” şeklinde konuştu.

Arsuz’da sık sık yaşanan elektrik kesintisi sorununun çözümü için de dağıtım şirketiyle sürekli temas halinde olduklarına değinen Nazım Culha, daha sonra muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinledi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI