Bugun...



Arsuz’da Tarihi Sokak Trafiğe Kapanıyor.
Tarih: 24-06-2021 11:05:51 Güncelleme: 24-06-2021 11:10:51 + -




Arsuz’da Tarihi Sokak Trafiğe Kapanıyor.

Arsuz Kaymakamlığı ile Arsuz Belediyesi’nin Ortak girişimi ve DOĞKA’nın desteği ile geçtiğimiz yıllarda yapılan “Rhosus Antik Kent” projesinin tamamlanmasının ardından Avrupa'nın önde gelen tarihi turizm kentlerinden ilham alınarak tarihi sokak Rhosus yayalaştırma projesi hayata geçiriliyor.

Arsuz Belediye Meclisinin aldığı Karara göre, 25 Haziran  saat 17:00’dan ile 28 Haziran saat 05:00’a kadar (Hafta Sonu) Çarşı yolu sadece yaylara açık olacak.

Bariyerler konarak kapatılan yollar, acil durumlarda polis, itfaiye ve ambulans araçlarının girişi için açılabilecek. Kararla birlikte yine Yunanistan’ın ünlü tatil merkezi Santorini ve Mykonos ile Alaçatı’da olduğu gibi ziyaretçiler tarihi dokunun bulunduğu alanların yakınlarına araçlarını park edip, restoranlar, oteller ve mağazaların bulunduğu alana yürüyerek gidecek.

Konu ilgili gazetemize konuşan Arsuz Kaymakamı Musa SARI, Ülkemizin güzide şehirlerinden ilham alarak yapılan bu proje ile Arsuz’un saklı kalan güzelliklerinin turistler ile buluşacağını bu proje ile Arsuz’un tarihi  Turizme katkı sağlayacaklarını ifade ederek trafiğe kapatılacak yol üzerinde el sanatlarından hediyelik eşyalara kadar farklı noktalarda stantlar ile Hatay’ın incisi Arsuz’a özgü sembollerin yer alacağını ifade etti.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İlçemize değer katacak bu projnin Arsuz’un marka değerinin artacağını ve Arsuz Ekonomisine katkı sağlayacaklarını ifade ederek emeği geçen her kese teşekkür ederek Cuma Günü saat 19:30’da yapılacak olan Açılış Kokteyline davet etti.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI