Bugun...



Arsuz Eğitim Bir Sen İftar Yemeğinde Buluştu.
Tarih: 10-07-2014 12:27:52 Güncelleme: 13-07-2014 23:07:52 + -


Arsuz Eğitim Bir Sen üyeleri İftar Yemeğinde Buluştu.


Arsuz Eğitim Bir Sen İftar Yemeğinde Buluştu.

Arsuz Eğitim Bir Sen Sendika üyeleri İskenderun Hasan Baba Restourant ta İftar yemeğinde bir araya geldi.

Arsuz Eğitim Bir Sen. Başkanı Mutlu TANIN 2013 - 2014 eğitim yılının son bulması ile 4+4+4 eğitim sisteminin başarılı bir şekilde testen geçtiğinin altını çizerek Eğitim Bir Sen üyelerine teşekkür etti.

Arsuz Eğitim Bir Sen. Başkanı Mutlu TANIN  2013 - 2014 ders yılı içerisinde yaşanan aksaklık ve adeletsizliklere  değinerek 2014 - 2015 eğitim yılı için dilek ve temennileri hakkında basına açıklama yaptı.

Sn. TANIN,  2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları sekiz yıla yakın bir süredir uygulanmakta ve değiştiği günden beri bazı adaletsizlikler devam etmektedir. Sendika olarak hazırlayıp Bakanlığa sunduğumuz taslak metin mutlaka dikkate alınmalı, gerekli değişiklikler bir an önce yapılmalıdır. Bir Sınıf Öğretmeninin hastalandığı  zaman  doktora gittiğinde  yaklaşık 3 günlük ders ücretine denk gelen kesinti adaletsizliği, öğretmenlerin  branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ek ders ücreti sorunu mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır.
Nöbet Görevlerine Ücret Tahakkuk Ettirilmelidi

                  Çoğu kurumda nöbetin bir karşılığı varken, eğitim hizmet kolunda bunun bir karşılığının olmaması adil değildir. Toplu sözleşme masasına taşıdığımız, ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için 4 saat ek ders ücreti ödenir’ teklifinin yerine getirilmesi noktasındaki haklı talebimiz, ek ders esaslarında değişiklik yapılarak karşılanmalıdır. Nöbet tutturulan öğretmenlerimize hiçbir ücret verilmemesi haksızlığına son verilmelidir. Öğretmenin nöbet görevi angarya olmaktan çıkarılmalı ve her nöbet günü için 4 saat ek ders ücreti verilmelidir.

Eğitim Çalışanlarına Yönelik Kılık Kıyafet Sınırlaması Kaldırılmalıdır

                    Kamuda çalışan kadınlara uygulanan başörtüsü yasağının, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in çeşitli eylem ve etkinlikleri sonrası 12 milyon 300 bin imzayla toplumun iradesini yansıtmasıyla ortadan kaldırılması, hem kamuoyu hem de çalışanlar tarafından son derece olumlu karşılanmıştır. 1982 yılından kalma kamu personeline yönelik kılık ve kıyafet yönetmeliği topyekûn olarak değerlendirilmeli, bir an önce değiştirilerek, çalışanların saçı, bıyığı, ayakkabı topuk boyu, pantolonunun kumaşı, kazağının yakası gibi birçok gereksiz ve gülünç ayrıntılar ortadan kaldırılmalıdır.

Atanacak Öğretmen Sayısı Öğretmen Açığını Kapatmalıdır

                 Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bir yanda atama bekleyen yüz binlerce öğretmen ve diğer yanda yüz binden fazla öğretmen açığı bulunmaktadır. Ağustos’ta ataması yapılacak öğretmen sayısı en az 100 bine çıkarılmalı ve öğretmen eksikliği nedeniyle yaşanan sorunların önüne geçilerek yeni dönemin sorunsuz başlaması sağlanmalıdır.

                   Yukarıda çözümleri ile birlikte bahsettiğimiz  taleplerimizi bizzat çözüm mercilerine  ileterek 2014-2015 Eğitim Öğretim  yılı başlamadan  önce tüm  eğitim çalışanlarının kazanım hanelerine işlenmesi hususunda ısrarcı ve takipçi tavrımızı sergilemeye devam ediyoruz.

                 Biz Arsuz Eğitim-Bir-Sen olarak ; ilçemiz nezdinde banka promosyonu  alamayan öğretmen arkadaşlarımız için  ilgili banka ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 66 ( altmışaltı ) öğretmenimizin daha promosyon almasını sağlamış  bulunmaktayız.

                       Konuşmama burada son verirken başta öğretmenler olmak üzere, bütün eğitim çalışanlarını emeklerinden dolayı tebrik ediyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılına sorunsuz başlamak için öncelikle ihtiyaç kadar öğretmen atamasının ivedilikle yapılması, mevzuat ve yönetici görevlendirmeleri eksenli sorunların bir an önce  çözülmesi gerektiğinin altını çiziyor; sorunları geride bırakmış olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlamayı umut ediyoruz.

Davete Katılan Eğitim Bir Sen Sendika üyeleri Ramazan ayında sendika üyeleri ile bir araya gelmekten duydukları memnuniyetlerini dile getirken Arsuz Eğitim Bir Sen Başkanı Mutlu Tanın' a da teşekkürlerini dile getirdiler.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI