Bugun...



“Arsuz ovası, huzur yuvası’’ olacak
Tarih: 26-08-2013 00:04:04 + -


rsuz Belediye Başkan aday adayı Av. Necati Yıldız geçtiğimiz gün Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.


“Arsuz ovası, huzur yuvası’’ olacak

Arsuz Belediye Başkan aday adayı Av. Necati Yıldız geçtiğimiz gün Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Yıldız açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Bilindiği üzere ilimiz Hatay 6360 Sayılı Yasa ile Büyükşehir kapsamına alınmıştır. Aynı yasa ile Defne, Arsuz ve Payas adıyla üç adet yeni ilçe ihdas edilmiştir. Bende şu anda CHP Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı sıfatı ile karşınızda bulunmaktayım. Sizlere kısaca kendimi tanıtmak ve güzel ilçem Arsuz için ekibimle beraber hazırlamış olduğumuz projeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

1969 Yılında Arsuz Gözcüler beldesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Gözcüler İlkokulu ve Ortaokulunda okudum. Lise eğitimimi İskenderun lisesinde tamamladım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. İstanbul’da serbest avukatlık ve hukuk danışmanlığı mesleğini yaptım. Evliyim ve iki kızım var.

ECEVİT BENİM SİYASETTEKİ İDOLÜMDÜR

Yaklaşık 28 yıldır siyasetin içerisindeyim. CHP ve DSP’nin efsanevi lideri Bülent Ecevit ile birlikte uzun yıllar çalıştım. Ecevit benim siyasetteki idolümdür. Siyasi ahlak ve terbiyeyi, nezaketi, olgunluğu, hoşgörüyü ondan öğrendim. CHP büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Cumhuriyeti kuran ve devrimler gerçekleştiren bir partidir. Çağdaşlık yolundaki kazanımlarımızın çoğunu CHP’si gerçekleştirmiştir. Öte yandan Hatay ve Arsuz tarihi milattan önce 40.000 yıllarına dayanır. Anadolu’daki ilk yerleşim birimlerinden birisidir. Antik çağlardan itibaren Hatay halkı dönemin en ileri medeniyet seviyesine erişmiştir. Hatay ve Arsuz halkı uygarlıklar kuran, keşifler yapan, icatlar bulan bir halktır. İlk yazılı anlaşmanın yapıldığı, ilk hukuk kurallarının uygulandığı, ilk kadın haklarının yazıldığı, ilk barış anlaşmasının hazırlandığı yer bu coğrafyadır.  Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar’dır. Hıristiyan kelimesinin ilk kullanıldığı yer Hatay’dır. St. Pierre Kilisesi Hıristiyanlığın ilk kiliselerinden biridir. Bu şehir daha sonraki dönemlerde deprem gibi çeşitli doğal afetler nedeniyle bir süre geri kalmıştır. Şu anda Cami, Havra ve Kilisenin yan yana olduğu ve din, dil, ırk ayrımı olmaksızın barış içerisinde yaşanılan ender şehirlerden biridir. Ama artık eskisi gibi bilimde, sanatta, turizmde, ticarette ve sporda da yeniden öne geçmenin vakti gelmiştir. Tarihte defalarca bunu başarabilen bu halk yeniden yapabilir, yeniden başarabilir.  

AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇ BİR ENGEL YOK

Partimiz halen devletin en eski ve en köklü devlet kurumudur. Biz öncelikli olarak partimizin bu köklü geçmişine, gücüne ve tecrübesine güveniyoruz. Hatay ve Arsuz halkı da uygarlıklar kuran, keşifler yapan, icatlar bulan bir halktır. Partimizin gücü ve halkımızın gücünü birleştirdiğimizde aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.

Yola çıkarken yanınıza almayı unutmamanız gereken bazı şeyler vardır. Birincisi ananızın hayır duası, ikincisi vefa duygusu, üçüncüsü sımsıcak yüreğinizi, dördüncüsü samimiyetle bakan gözlerinizi yanınıza almayı unutmamanız gerekir. Ben hepsini yanıma alarak halkımın karşısına çıktım.  Halkımızla beraber el ele büyük yolculuğumuza devam ediyoruz. Anadolunun yiğit insanları, Arsuz’un yiğit insanları yeni bir Arsuz yaratmaya, yeni bir düzen kurmaya, dünyaya örnek olma azmi ve kararlılığındadır.

 ‘’Arsuz ovası, huzur yuvası’’ olacak. Halkımızla beraber gerçekleştireceğimiz projelerle güzel ilçemizi turizm cenneti yapacağız, sanat cenneti yapacağız, spor cenneti yapacağız. En lezzetli sebze ve meyveleri yetiştireceğiz. En güzel balıklar bizim olacak.  Halkıma bolluk ve bereket vaat ediyorum, zenginlik vaat ediyorum. İlçemde yaşayan yurttaşlarım kıskanılan imrenilen bir ilçenin mensubu olacaklar. Arsuz’da yaşayan tüm hemşerilerim gururla ‘’Ben Arsuz’luyum diyecek’’. İnsanlar onları parmakla gösterecek. ‘’Bu Arsuz’lu’’ diyecekler. ‘’O bolluk bereket yuvası Arsuz’da yaşıyor’’ diyecekler. ‘’O, yiğit insanların yaşadığı bir bölgenin insanıdır’’ diyecekler.

ADAYLIK VE SEÇİMLER SADECE BİR BAŞLANGIÇTIR

Adaylık ve seçimler sadece bir başlangıçtır. ‘’Gerçek olan tek bir yarış vardır; insanlık yarışıdır.’’ Seçimi kazanmam durumunda asıl yolculuk o zaman başlamış olacaktır. Halkıma hizmet yolunda benim için asıl başarı seçimden sonra gerçekleşecektir. Bir şafak vakti Karağaç’tan yola çıkacağım yol üstündeki tüm belde ve köyleri dolaşıp Kale köyüne varacağım. Buralarda tek bir vatandaşımın gözünde mutsuzluk ifadesi görürsem henüz başarılı olmadığımı anlayacağım. Hedefim ilçemdeki tüm halkımı mutlu ve mesut görmek olacaktır.

Halkımızla beraber el ele gönül gönüle büyük yolculuğumuz devam ediyor. Yolumuz ve bahtımız açık olsun. Günlerimiz Aydınlık olsun.





Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI