Bugun...



Arsuz Yolu Tatilcileri Yoldan Çıkardı ...
Tarih: 29-08-2014 16:56:36 + -


Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin NACİOĞLU Arsuz İlçesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu.


Arsuz Yolu Tatilcileri Yoldan Çıkardı ...

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin NACİOĞLU yaptığı açıklamada “Hatay ilimizin en önemli ilçelerden birisi olan Arsuz özellikle Deniziyle, Koylarıyla Hataylıların ve Çevre illerindeki insanların tatil yaptıkları ve yazlık evlerinin bol olduğu bir ilçemizdir.” dedi.

Nacioğlu “Bu ilçemizin halkı bir kaç yıl önce yollarının darlığından, Trafik kazalarının yoğunluğundan şikayet ederdi. Üç Dört yıl önce başlanarak yapılan duble yollarının yapılması en çok Arsuz halkını ve yazlıkları olan halkı sevindirdi. Halen devam eden yollarının bir an önce bitirilmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin NACİOĞLU açıklamasının devamında şunları kaydetti;

Arsuz da yazlıkları olan İnsanlar, ailelerini yazlığa gönderip hafta sonu da olsa yorgunluklarını atmak için ailelerinin yanına gitmekte ve çalıştıkları haftanın yorgunluğunu çıkartmaktadırlar. Ama bu yıl maalesef Arsuz tatilcilere işkenceye döndü. Haftanın bir kaç gününde Elektrik kesintisi, Su kesintisi olması insanları adeta çileden çıkardı.İnsanların buzdolaplarında bulunan yiyeceklerin bozulması, İkide bir Elektriğin kesilmesinden dolayı Elektrikli aletlerinin bozulması gibi bir çok sıkıntı görülmektedir. Elektriğin özelleşmesi belki devlet açısından doğru olabilir, Fakat ehli olmayan ve günlerdir arızayı gideremeyen ekibe ne denmeli? Aklımıza ekiplerin yetersiz olduğu ve deneyimli insanların gönderildiği, yeni alınan personellerin eskilerin yerini dolduramadıklarını düşünmekteyiz. Halkımız Elektriğini bir gün geciktirse hemen cezai işlem yapılmaktadır, Peki bu kadar insanların mağduriyetini kim karşılayacak?

Almanya’da çalışan ve orada işyeri açmış bir dostumun anlattığı konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Bulunduğu caddedeki işyerlerinin elektriği iki saat kesilecek bir ay önce bütün caddedeki işyerlerine yazı gönderilmiş şu gün ve şu saatten şu saate kadar elektrik kesilecek bu iki saatteki kaybınız karşılanacak, ödediğiniz Verginizden düşülecektir.Ayrıca iki saat sizleri zor durumda bıraktıysak hepinizden özür diliyoruz. Bizde bırakın özür dilemeyi arayıp Elektrik ne zaman gelecek sormak için aradığımızda bağlanması için on dakika telefonda bekliyoruz, bu yetmez gibi azar işitiyoruz. 2014 yılının Türkiye’si daha farklı olmalıdır. Şimdi yetkililere şunu soruyoruz?

Türkiye’nin başka sahil beldelerinde Elektrik ve su bu kadar kesiliyor mu? zannetmiyorum. Hatay ilinin deniz sahilleri gerek Samandağ, gerek Arsuz, gerek Dörtyol maalesef kaderlerine terk edilmiştir. Türkiye’nin sahilleri olan en önemli illerinden Antalya, Muğla, Mersin illerimiz deniz turizmiyle ülkemize iyi döviz kazandıran ve Ülkeye gelir sağlayan bölgelerdir. Arsuz ilçemize Yerli ve Yabancı Turistlerin gelmesi Hatay ilimize ve orada bulunan esnafa katkı sağlamaz mı?

Ayrıca Arsuz Belediyesi ve tarım il müdürlüğü gıda satan esnafları ve imalathaneleri denetlemeli Hijyen konusunda bilgilendirilmeli,uymayanlar hakkında gerekli cezai işlem yapılmalıdır. Birde özellikle Sitelerde bulunan fırıncılar denetlenmeli düşüncesindeyim.Hijyenden ve ekmeklerin gramajından tutun, Fırıncılar odasının verdiği fiyat listesine uymayıp nasıl olsa insanlar mecbur diyerek, fırsat bilip bir iki liraya pişirdikleri tepsilere dört beş lira almaları halkın tepkisine neden olmaktadır.






Etiketler : arsuz arsuz yol

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI