Bugun...



Başkan Civelek, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemini vurguladı.
Tarih: 03-08-2013 22:45:38 + -


Başkan Civelek, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemini vurguladı.


Başkan Civelek, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemini vurguladı.

 İskenderun basınıyla iftar davetinde bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılara dikkat çekti, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemini vurguladı.

  Belediye Yemek Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Ramazan vesilesiyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        Dünyada bir buçuk milyar Müslüman yaşadığına değinen Başkan Dr. Civelek “Bu Müslümanlar batının sömürgesindedir. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik olduğu için rahat. Bunu da Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte cumhuriyeti kuran arkadaşlarına borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduğumuz sürece şu an Ortadoğu’nun düştüğü sıkıntılı hale bu nedenle düşmeyiz” dedi.

       İçme suyu şebeke çalışmalarının da yüzde 80’inin bittiğini, şebeke döşenen yerlerde bağlantı çalışması yapıldığını anlatan Başkan Dr. Civelek, şunları söyledi: “Yeni sistemle suyun kendi basıncıyla gelmesi nedeniyle gürültü kirliliği yaratan motorların söküldü, enerjiden de tasarruf sağlandı. İçmesuyu şebekesi ile ilgili şartnamede idarenin verdiği sürenin 31 Aralık 2014 olmasına rağmen, 18 Ekim 2013 tarihine alınması konusunda anlaşmaya varıldı. Çalışmalar aralıksız devam edecek. Çalışma şartnamedeki süreden bir yıl önce bitmiş olacak.”

       Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin lot yapımının sürdüğünü, iki ay sonra tamamlanacağını aktaran Başkan Dr. Civelek, “İskele, itfaiye binası yaptık. En önemlisi drenaj kanalları. Dünya kadar drenaj kanalları yaptık, diğer bölümün yapımı sürüyor. İskenderun sel baskınından uzaklaşmıştır. Meydan, Gürsel, Mustafa Kemal mahalleleri kuru bir kış geçirecek” dedi.

       Başkan Dr. Civelek, İmar planı yaptıklarını tabi ki itiraz olacağını çünkü parsel bazında değil, ada bazında yapıldığına işaret ederek “Firma ve imardaki arkadaşlar gece gündüz, düzgün bir şekilde çalıştı. İmardaki arkadaşlar hala çalışıyorlar. En azından çarpık kentleşmeye dur dedik. En çok eski Bitpazarı yerinde yaptığımız sosyal tesis ve yeşil alandan dolayı çok memnuniyet geldi. Çünkü vatandaş boğulmuş oturacak, dinlenecek, nefes alacak yeri kalmamış. İsmet İnönü meydanında, TEDAŞ’ın ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün karşısında park yapıyoruz. Vatandaş çay, kahve içecek, soluk alacak. Giriş katı balıkhane olacak şekilde çok katlı otopark yapılacağız. Deniz kentinde vatandaş balık yemiyor. Temizliği, havalandırmasıyla son derece modern bir balıkhane olacak. Yeni imar planıyla otoparkı kendi içinde çözme, ayrık yapılaşma gibi birçok yenilik yaptık” şeklinde konuştu.

       Asfaltın tekrar kırılmaması amacıyla, doğalgaz genel müdürüyle görüşüldüğünü, doğalgaz çalışmasının hızlandırıldığını, altyapı çalışması tamamlanan yerlerin asfalt çalışmasının sürdüğünü anımsatan Başkan Dr. Civelek, doğalgazın temiz ve ucuz enerji olduğunu kaydetti.

      Dua ile başlayan iftar yemeğinin ardından, basın mensuplarıyla sohbet eden Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, konuklarını kapıda uğurladı.





Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İskenderun Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI