Bugun...



Eğitim-İş Arsuz’da örgütlendi!
Tarih: 29-04-2014 13:45:52 Güncelleme: 29-04-2014 15:21:52 + -


Eğitim-İş Arsuz ve İskenderun’da örgütlendi!


Eğitim-İş Arsuz’da örgütlendi!

Eğitim- İş İskenderun ve Arsuz ilçe kongrelerini geçtiğimiz hafta sonunda İskenderun Öğretmen Evi Salonunda gerçekleştirdi.

Eğitim -İş kongre öncesi saygı duruşu ve istiklal marşı ile açılışını yaptıktan sonra Divan başkanlığına Eğitim İş Hatay şube başkanı Şenol Aslan başkanlığa, Muammer Onay Mehmet Zor divan üyeliklerine seçildiler.

Arsuz yeni ilçe olduğundan İskenderun üyesi olan Arsuz ilçesinde görev yapan öğretmenler Arsuz temsilciliğini kurdular.

Divan seçiminden sonra İskenderun Temsilcisi başkanı Hasan Kuş ve sekreter Adnan Çelik birer konuşma yaptılar. Daha sonra faaliyet raporu ile birlikte mali rapor okunarak aklandı.

İskenderun Temsilcilik yönetim kuruluna: Hasan Kuş, Adnan Çelik, Hüseyin Ateş, Adil Karaali ve Şehnaz Uslu seçildiler.

Arsuz Temsilciliği yönetim kuruluna ise: Sinan Cibaroğulları, Tuğba Karamık, Hasan Karataş, Haydar Ercan, İsa Ahlas, Mevlüt Dönmez ve Mehmet Ekşili seçildiler.

Hasan Kuş, eğitim emekçileri açısından zor bir dönemden geçtiğini ve bu zor döneme uygun örgütlenmenin gereğine dikkat çekerek sorunlarını dile getirdiği konuşmasında, “Atamayı bekleyen 350 bin öğretmen varken, 40 bin öğretmen ithali yapılmıştır. Klasik bir kadrolaşma yaşanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın artık atayacak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni bulmamaktadır. Öğretmenler fişlenmektedir. Başta TUBİTAK olmak üzeri bilim kurumlarına baskı uygulanmaktadır. Köleliğe geçişte yeni yöntem performans uygulamasıdır. Atatürk’ü eleştirenlere ödül, hakareti eleştiren üyelerimize ise hapis cezası verilmektedir. Yandaş sendika yasası çıkarılmıştır. Bozuk sütün içirilmesi ve kobay olarak öğretmenlerimizin seçilmesi” eleştirisinde bulundu.

Kuş, hükümetin icraatlarının başında ise, “Akil adamlar aracılığıyla kapalı kapılar arkasında kirli pazarlıkların yapılması. Güneyde sınır güvenliğinin kalmaması ve TIR’lar dolusu savaş mühimmatının Suriye’nin sözüm ona öz evlatlarına gönderilmesi. Ayakkabı kutularına dolarların saklanması” tepkisinde bulundu.

Kuş, Eğitim- İş sendikasının bu süreçte ilkeli davrandığını ve emek, özgürlükten yana mücadelesini yürüttüğünü ifade ettiği konuşmasında,  “Hükümetin Küresel güçlerle birlikte dayattığı, Neo liberal, politikaların insan emeği ve doğayı hedef almasının karşısında bir bayrak oldu. Emperyalist güçlerin dünyayı, dil, din, mezhep çatışmaları içerisinde bölüp yönetme oyunlarını ancak, Türk, Kürt, Arap yani tüm Türkiye emekçilerinin bir araya gelerek bozacaktır” iddiasında bulundu.

Adnan Çelik ise “Biz Eğitim İş olarak TÖS geleneğinden gelen örgütlü sendikayız. TÖS emperyalizme karşı ülkemizin bağımsızlığını, bölücülüğe karşı birliği savunan, ulusal duruş sergileyen ülkemizin bütünlüğünü savunan bir sendikayız” dedi.






Etiketler : arsuz eğitim se

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI