Bugun...



Hamza Hamzaoğlu Galatasarayı Zirveye Taşıyabilir mi?
Tarih: 17-12-2014 13:04:54 Güncelleme: 18-12-2014 11:13:54 + -


Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'ı Zirveye Taşıyabilir mi?


Hamza Hamzaoğlu Galatasarayı Zirveye Taşıyabilir mi?

Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'ı Zirveye Taşıyabilir mi?

 

Geçtiğimiz yaz eski İtalya teknik direktörü Cesare Prandelli'nin gelişi Galatasaray taraftarları arasında heyecan yarattı ve takımlarının tekrar Süper Lig'i domine eden bir konuma gelerek ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye üstünlük kuracağı yönünde bir beklenti doğurdu. Süper Kupa'da Fenerbahçe'ye karşı penaltılarla kaybetmek ideal bir başlangıç değildi ve sonrasında alınan sonuçların da çok iyi gitmemesi, oyunculardan iyi verim alamaması sebebiyle Prandelli'nin üzerindeki baskıları hızla arttırdı.

 

Galatasaray Süper Lig'de şu anda Beşiktaş'ın hemen ardından ikinci sırada bulunsa da, Şampiyonlar Ligi'nde arka arkaya alınan dört yenilgi takımın Avrupa'da ne kadar zayıf olduğunu gösterdi ve yönetimin Prandelli'nin teknik direktörlük görevine son vermesiyle sonuçlandı. Bir yandan takımın saygınlığını iyileştirmek, diğer yandan bu sezon pek motive olamayan oyunculara heyecan aşılamak amacıyla, takımın eski oyuncularından olan ve Galatasaray'da oynamanın anlamını iyi bilen Hamza Hamzaoğlu göreve getirildi. Galatasaray Hamzaoğlu'nun eski kulübü Akhisar Belediyespor'a karşı Türk Telekom Arena'da oynayacağı önümüzdeki maçtan üç puan alma konusunda YouWin tarafından favori olarak görülüyor olabilir, ama takımın başında daha çok başarı tatmak istiyorsa yeni teknik direktörün önünde yapacak çok iş var.

 

Türkiye cephesi

 

Galatasaray'ın, Arsenal, Borussia Dortmund ve Anderlecht'in olduğu Şampiyonlar Ligi grubundan çıkma ihtimali zaten düşüktü, ama taraftarlar ve yönetim Avrupa'da yaşadıkları kabustan daha iyi bir performans bekliyorlardı. Açılış maçında hayal kırıklığı yaratan 1-1'lik Anderlecht beraberliği Galatasaray'ın alabileceği tek puan olacaktı; takım Arsenal ve iki kez Borussia Dortmund karşısında aldığı ağır yenilgilerle birlikte endişe verici şekilde 3 maçta  kalesinde 12 gol gördü. 5. haftada Belçika'daki 2-0'lık yenilgi yalnızca Prandelli döneminin sonunu getirmedi, aynı zamanda Galatasaray'ın teselli ödülü olarak Avrupa Ligi'ne bile gidemeyeceği anlamını taşıyordu.

 

Hamzaoğlu, göreve çok geç gelmesi sebebiyle Galatasaray'ı Avrupa macerasında canlandıramayacağı için üzgün olabilir, ama hala önünde Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda yapacak çok iş var. Kendisi başarılı bir takım yaratmayı bilen bir teknik adam: Akhisar'ı 1. Lig'den alıp 2012'de görevde olduğu ilk sezonda Süper Lig'e çıkardı ve kalıcı bir üst lig takımı olmalarını sağladı. Galatasaray'da ipleri eline almak tamamen farklı bir macera olsa da, Hamzaoğlu, Galatasaray'da 4 yıl oynayarak yıldızlaşmış bir futbolcu olarak bu kulübü temsil etmenin ne demek olduğunu biliyor. Hamzaoğlu'nun devraldığı takım Süper Lig'de ikinci sırada, ama Türkiye'nin üst düzey bir kulübünden beklenen istikrarı bir türlü yakalayamamıştı. Prandelli yönetimindeki Galatasaray yalnızca bir kere üst üste galibiyet alabildi ve beklenmedik şekilde İstanbul Başakşehir'e karşı aldıkları 4-0'lık yenilgi ile kendi sahasında Trabzonspor'a karşı aldıkları 3-0'lık yenilgi bu sezon yaşadıkları zorlukların göstergesi oldu.

Baskı

Galatasaray'da ipleri eline almak, kulübün Türk futbolundaki üstün konumunu sürdürme sorumluğunu yüklenen her teknik direktör için ateşten gömlek, bir de Hamza Hamzaoğlu'na takımın kötü gidişini tersine çevirmek için yalnızca altı ay verildi. Kısa sözleşmeler modern futbolda normal karşılanabilir, ama teknik direktörler kendilerini kabul ettirmek ve düşüncelerini oyuna yansıtmak için çok daha fazla zamana ihtiyaç duyar; Hamzaoğlu Galatasaray'a teknik direktör olarak dönüşünde kendisinden talep edilenlerin ve beklenenlerin farkında, ama Aralık ayında iyi sonuçlar almakta ve istikrar yakalamakta başarısız olması mevcut konumunun tehlikeye girmesiyle sonuçlanabilir. Taraftarlar, takımın başındaki eski futbolcularına karşı, Prandelli'ye karşı olduklarından daha affedici olabilirler, ama Hamzaoğlu Akhisar'da yaşadığı başarıları tekrarlayabilecek ve Galatasaray'ı zirveye taşıyabilecek mi, bekleyip göreceğiz.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Spor Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI