Bugun...



Hatay'da Barış İçin Koşuldu
Tarih: 19-03-2018 07:32:14 + -


‘Hatay Barış Koşusu’, Türkiye’nin her yerinden gelen koşu severlerin katılımı ile gerçekleşti.


Hatay'da Barış İçin Koşuldu

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) koordinesinde Hatay Büyükşehir ve Defne Belediyeleri ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) desteğiyle geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Barış Koşusu’na 250 civarında kişi katıldı. Yarış, Antakya Atatürk Parkı’nda başladı, İnönü ve Kurtuluş Caddeleri, Habib-i Neccar Camii üzerinden devam etti. Yarış, biri 4 km ve diğeri 10 km mesafeli olmak üzere iki kategoride yapıldı ve yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) organizasyonu, Defne Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) katkılarıyla düzenlenen ‘Hatay Barış Koşusu’, Türkiye’nin her yerinden gelen koşu severlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
-ŞEHİTLER ANISINA-
Antakya Atatürk Parkı’nda, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Hatay Barış Koşusu, ısınma turları ve hareketlerinin ardından start aldı. 10 kilometre ve 4 kilometrelik iki ayrı parkurda düzenlenen koşuda yaklaşık 250 sporcu ter döktü.
Dereceye giren koşucular madalya ve kupalarını; CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Dolar, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve 24.yaş günü kutlanan Ali İsmail’in Annesi Emel Korkmaz’ın elinden aldı.
‘Hatay Barış Koşusu’, Antakya Atatürk Parkı’ndan başlayan ve ‘dünyada ışıklandırılan ilk cadde’ unvanını taşıyan Kurtuluş Caddesi, Asi Nehri, Habib-i Neccar Camii gibi önemli mekanları içine alan parkurunda katılımcıları medeniyetlerin zenginliğine taşırken, Antakya sokakları da kardeşliğe, dostluğa, birlikteliğe koşanlarla doldu






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI