Bugun...



Hatay'da Boşanma Olayları Binde 1,41
Tarih: 13-01-2015 13:19:28 + -


Hatay'da boşanma olayları verilerine bakıldığında, ilimizde yuvasını dağıtan çiftlerin oranı binde 1,41'e karşılık geliyor.


Hatay'da Boşanma Olayları Binde 1,41

      Hatay'da boşanma olayları verilerine bakıldığında, ilimizde yuvasını dağıtan çiftlerin oranı binde 1,41'e karşılık geliyor.

      Hatay'da boşanma vakaları 2007'de binde 1,09 iken, 2010'da bu oran binde 1,37'ye, 2013 yılında da binde 1,41'eyükseldi.

Türkiye'de boşanma olayları yüzdesi ise binde 1,65 civarında. İşte Boşanma Nedenlerinden Bir Kaçı,

1- İlgisizlik Nedeniyle Boşanma: Evlilik içerisinde taraflardan birisinin ilgisiz davranması, ilgi eksikliği ya da evliliğe dair sorumluluğun yerine getirilmemesi en popüler boşanma nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Evlilik içerisinde ilgisizlik tutumu eşe karşı olabildiği gibi, çocuklara karşı ilgisiz olunması, ev işlerine karşı ilgisiz olunması, evin geçiminin sağlanmasına karşı ilgisizlik ya da yerine getirilmesi gereken farklı bir sorumluluk karşında ilgisiz davranma olarak çeşitlenebilmektedir.

2- Aldatma Sonucu Boşanma: Aldatma (zina) evlilik içerisinde eşlerin birbirine karşı sadakat yükümlülüğü kapsamındadır ve bu yükümlülüğün ihlali durumunda bireyler aldatma nedeniyle boşanma davası sıklıkla açmaktadırlar. Aldatma ya da aldatılma boşanma nedeni özellikle son yıllarda Facebook, Google+, Twitter, İnstagram gibi sosyal ağların yaygınlaşması ile birlikte daha daha da artmaktadır. Ayrıca aldatma eylemine şüphe oluşturabilecek haller de boşanma nedeni olarak sayılmakta ve eşler açısından güven sarsıcı davranış kapsamındadır ve en popüler boşanma nedenleri arasında yer alır.

3- Terk Sonucu Boşanma: En popüler boşanma nedenleri arasında yer alan bir diğer boşanma nedeni ise terk unsurudur. Eşin evi terk etmesi, eşi evden kovma, çocukları da alıp başka bir yere gitme, ailesinin yanına dönme, eve gelmeme gibi durumlar terk nedeniyle boşanma olarak sayılmaktadır.

4- Şiddet Nedeniyle Boşanma: Eşlerden birisinin diğer eşe karşı uyguladığı şiddet popüler boşanma nedenleri arasındadır. Evlilik içerisinde şiddet unsuru farklı şekillerde cereyan edebilmektedir. Eşlerden birisinin diğer eşe fiziksel şiddet uygulaması (dövmesi, dayak atması, darp etmesi, yaralama) en fazla görülen şiddet unsuru olmakla birlikte, eşin psikolojik şiddete (aşağılama,küçük düşürme, hor görme,azarlama, tehdit, korkutma, sindirme,küçümseme…) mağruz kalması da boşanma nedeni olarak sayılmaktadır. Diğer taraftan evliliği boşanmaya götüren şiddet davranışlarından birisi de eşin dövülmesine seyirci kalınması, çocuklara aşırı şiddet uygulanması gibi davranışlardır.

5- Cinsel Nedenlerle Boşanma: En popüler boşanma nedenlerinden bir diğeri ise cinsel nedenlerden kaynaklanmaktadır. Cinsel uyumsuzluklar, cinsellikten kaçınma, cinsel rahatsızlıkların oluşturduğu geçimsizlik hali evliliğin boşanma ile sonuçlanmasına neden olmaktadır.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Hatay Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI