Bugun...



HATİAB ÇEŞİTLİ ZİYARETLERDE BULUNDU
Tarih: 27-05-2014 11:45:40 + -


HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği Başkanı İbrahim GÜDER, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü SAVAŞ’ı, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet YETİŞEN'i, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet ÇİNÇİN'i, Hatay Taş Dünyası Sahibi Bekir KARABACAK'ı, Has Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan KARA'yı ziyaret ederek Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.


HATİAB  ÇEŞİTLİ ZİYARETLERDE BULUNDU

HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği Başkanı İbrahim GÜDER, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü SAVAŞ’ı, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet YETİŞEN'i, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet ÇİNÇİN'i, Hatay Taş Dünyası Sahibi Bekir KARABACAK'ı, Has Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan KARA'yı ziyaret ederek Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 
Türkiye 2023 vizyonu Hatay kalkınma şurası ile ilgili açıklamalarda bulunan HATİAB Başkanı İbrahim Güder, “Derneğimiz, kuruluş misyonu ve amaçları çerçevesinde hem Hatay’ın hem de ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunacağına inandığı bu projeyi gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Önümüzdeki yılın ilk aylarında Hatay iş dünyası ile ülkemizin önde gelen siyaset, bürokrasi, akademi ve iş dünyası mensuplarını bir araya getirerek, Türkiye’nin 2023 vizyonuna Hatay’ın sağlayacağı katkının en üst seviyeye çıkarılmasına yönelik stratejilerin ve yol haritalarının geliştirilmesine ve uygulanmasına vesile olacağına inanıyoruz. O nedenle Hatay Kalkınma Şurası Türkiye’nin 2023 vizyonun da 500 milyar dolarlık ihracatında ki Hatay’ın sağlayacağı ihracat hedefini 25 milyar dolar olabileceğine inanmaktayız. Şu anda Hatay’ın 152 milyar dolarlık olan ihracatında 25 milyar doları Hatay yapabilir. Onun için biz bir yol haritası çizdik. Bu yol haritasında yapabileceğimiz işlev nelerdir onları taslak haline getirdik. Allah nasip ederse bunu hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için Antakya’da ve İskenderun’da ki muhtelif dinamikleri ziyaretler ile bu projeler kapsamında bilgilendirerek ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Hatay’ın kalkınması için buradayız ve el birliği ile Hatay’ı kalkındırmak ve daha ileriye götürme arzusundayız. Hatay İlimizdeki tüm Sanayici İşadamlarımız, Bürokratlarımız, Turizm Seyahat Acentalarımız, Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri, (STK) Sivil toplum kuruluş temsilcileri de bu şehrin en önemli dinamikleri arasında yer almaktadır. İnşallah gerçekleştirmek istediğimiz bu projelerde Hatay’ın gelişmesi ve kalkınması için birlikte çalışmayı arzu ediyoruz. 
Projenin Hatay’ın kalkınmasına katkı sağlayacağına inanıyorum”
HATİAB Başkanı Güder; “Hatay Kalkınma Şurasının misyonu Türkiye’nin 2023 vizyonu ve hedefleri doğrultusunda Hatay’ın ekonomik kalkınmasının hızlandırılmasını ve 25 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılabilmesini sağlamak amacıyla; Hatay’ın ekonomik, tarihi ve coğrafi potansiyellerinin tespiti, üstünlüklerin ve zayıflıkların tahlili, tespit edilen potansiyellerin açığa çıkarılmasına yönelik analizlerin yapılması, bu kapsamda altyapı eksikliklerinin belirlenmesi, yatırım ortamının, sermaye ve işgücü kapasitesinin değerlendirilmesi, fırsat ve tehditlerin tahlili, strateji ve yol haritalarının belirlenmesidir” derken, Hatay Kalkınma şurasının üç gün süreceğini belirtti.
Ziyaretlerin Ardından Has Turizm Yönetim kurulu Üyesi Ayhan KARA'nın Yaşayan Ağaçlar isimle titizlikle hazırladı resim sergisi gezildi.
Ayhan Kara'nın büyük özveri ve şevkle uğraşı verip çeşitli ağaçların üzerindeki değişik hayvan yüzlerini yansıtan Resim çalışmasını gezerken hayranlığımızı ve şaşkınlığımızı gizleyemedik. Emeğine, Yüreğine Ellerine Sağlık.
Hataylilarin Sayın Ayhan KARA'nın hazırladığı "KONUŞAN AĞAÇLAR" resim sergisini kesinlikle görmesini tavsiye ediyorum.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Hatay Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI