Bugun...



Hatsu İçme Suyu Tarifesini Açıkladı.
Tarih: 06-02-2015 15:30:18 + -


HATSU,su fiyatlarıyla ilgili kamuoyunda yer alan çeşitli spekülasyonların önüne geçmek için içmesuyu fiyatlar tarifesi ile ilgili bir açıklama yaptı.


Hatsu İçme Suyu Tarifesini Açıkladı.

          Büyükşehir Belediye Meclisi'nde anlaşma sağlanan su fiyatları ile ilgili fiyat cetvelini hatırlatan Genel Müdürlük, yeni fiyat cetveline göre; 0-20 m3 için 2 TL, 20-35 m3 için 3 TL, 35 ve üstü m3 için 4 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

        HATSU İdaresi, uzun zamandır sayaçları okunmayan mahallelerde sayaç okuma işlemine başlandığının altını çizerek, 2015 yılındaki ilk okumanın, 2014 fiyatlar tarifesine, yani zamsız fiyat tarifesine göre yapılacağına dikkat çekti.

           Genel Müdürlük, bundan sonra iki ayda bir faturaların okunacağını da belirterek, yüksek görünen faturaların iki aylık fatura olduğunu da hatırlattı.

            Sayaçları geç okunan vatandaşların mağdur olmaması adına ilk faturaların zamsız fiyatlar ile faturalandırılacağını belirten Genel Müdürlük, vatandaşlara gelecek faturanın taksitlendirilebileceğini fakat bu taksitlendirme işlemi için de yasalar çerçevesinde vade farkı yansıtılacağını bildirdi.

          HATSU’ya karşı, su fiyatlarına yüksek oranda zam yaptığı gerekçesiyle linç kampanyası başlatan çevrelerin açıklamalarını soğukkanlılıkla izlediklerini ifade eden HATSU Genel Müdürlüğü, devir tasfiye komisyonu tarafından HATSU’ya eski ilçe belediyelerinin ödemesi gerekip de ödemediği 102 Milyon TL'si elektrik borcu olmak üzere toplam 573 Milyon 860 Bin TL’lik borç bırakıldığı vurguladı.

             Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin ortaklaşa aldığı kararın HATSU’ya ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne mal edilmesinin vicdani olmayacağını belirten idare, 573 Milyon 860 Bin TL’lik borcun ödenmesinin kanuni bir zorunluluk olduğunu ve mevcut borcun ancak bu şekilde ödenebileceğini bildirdi.

              Genel Müdürlük, HATSU’nun 2015 yılında yatırım yapabilmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin bütçe revizyonuna gitmesi gerektiğine de dikkat çekerek, HATSU bütçesinin revize edilmemesi halinde 2015 yılının susuzluk ve kanalizasyon sorunlarıyla boğuşma yılı olabileceğini açıkladı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Hatay Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI