Bugun...



Kimse Madımak'ı unutmadı
Tarih: 02-07-2013 23:48:24 + -


Sivas Katliamı'nın 20. yıldönümünde Madımak Oteli'nde katledilen aydın ve sanatçılar anıldı.


Kimse Madımak'ı unutmadı

          Sivas Katliamının 20. yıldönümünde kentte Alevi dernekleri, siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin katılımı ile anma yürüyüşü düzenleniyor. Yüzbini aşkın kişi Madımak Oteli önünde katliamı yapanları lanetliyor.

Anmada açılış konuşmasını yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, devletin 20 yıldır 3 maymunu oynadığını belirtti.  Bülbül, son olarak bu devletin hukukunun karşılarına zamanaşımını çıkardığını belirtti.

Bülbül "Başbakan 'bu karar hayırlı olsun' dedi. Bu Başbakan her fırsatta bize hakaret eden, köprüye Yavuz ismi veren Başbakan. Kim inanır sana" diye konuşurken, kitleden Tayyip istifa sesleri geldi.

Taksim'de ortaya çıkan ve ülkeye yayılan taleplere kendilerinin de sahip çıktığını belirten Bülbül, "3 kişinin katledildiği bu süreçte ölen 3 can da Alevi. Bununla da yetinmeyen hükümet saldırıya devam ediyor. Lice'de halkın üstüne ateş açıyor" dedi. 

Önlerinde 3 seçim olduğunu belirten Bülbül, "Solcular, Aleviler, Kürtler, sosyalistler, sosyal demokratlar bir araya gelin" çağrısında bulundu.

"Başbakan'ın yüreğindeki pislik diline vuruyor engelleyemiyoruz"

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel de "Başbakan'ın yüreğindeki pislik diline vuruyor engelleyemiyoruz. Katliamları kınamak için Alevi olmaya gerek yok, insan olunsun yeter. Biz onlardan özür de beklemiyoruz. Şimdi Alevi açılımı başlattılar. Sayın Başbakan bizi koyun tüccarı sanıyor, böyle bir pazarlığın içinde olmayız. Yavuz Sultan Selim ismi köprüye verilmeyecek. Taksim insandır, Taksim yiğittir, o yüreklere biz de destek olduk. Bundan sonra Taksim'de üçüncü köprüye ilişkin de çalışmalarımız olacak" dedi.

 

Konuşmaların ardından katliamda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Sivas'ta güvenlik önlemleri

Sivas Katliamının 20. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma etkinliği nedeniyle kentteki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Katliamın 20. yıldönümü nedeni ile anma etkinliği için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılımcının geldiği  kentte, güvenlik önlemleri artırıldı. Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cumartesi gününden itibaren Sivas-Ankara, Sivas-Kayseri ve Sivas-Erzincan karayolu kent merkezi girişlerinde arama noktaları oluşturdu. Özel Harekat Şubesi ekiplerinin de görev aldığı güvenlik noktalarında özellikle başka şehirlerin plakasını taşıyan araçlar durduruldu. Araçlarda bulunanların üst araması ve bagaj kontrolleri ile kimlik sorgulamaları yapıldı. Aramalar bu sabah da devam etti.

kaynak : Cumhuriyet






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Türkiye Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI