Bugun...



Suriyeli Dilenciler Arttı!
Tarih: 10-07-2013 16:17:50 + -


Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak sığınan Suriyelilerin kamp dışında kalanları zor günler geçiriyor. Kentlerde dilenenlerin büyük bir bölümünü Suriyeliler oluşturmaya başladı.


Suriyeli Dilenciler Arttı!

İskenderun'da Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak  sığınan Suriyelilerin kamp dışında kalanları zor günler geçiriyor. Kentlerde dilenenlerin büyük bir bölümünü Suriyeliler oluşturmaya başladı. 

AFAD (Afet ve Acil Durum Başkanlığı) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nin üç ay önceki verilerine göre, Türkiye’de 14 çadır kent, 1 geçici kabul merkez, 3 adet konteynır kent içinde 191 bin 933 Suriyeli vatandaş barınıyor. AFAD tarafından Hatay'da 5, Şanlıurfa'da 2, Gaziantep'te 3, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman ve Adana'da olmak üzere 14 çadır kent, Kilis, Şanlıurfa ve Gaziantep'te1'er olmak üzere toplam 3 adet konteynır kent kuruldu.

Hatay'da 14 bin 808 Suriyeli barındırılıyor. Ancak bir onun kadar da İl Merkezi, Reyhanlı, Kırıkhan, İskenderun ve çeşitli yerleşim yerlerinde de yaşayan Suriyeliler dikkat çekiyor. İskenderun’da iki tip Suriyeli barınıyor, hayat standartları yüksek, sahil kesimlerinde kiraladıkları evlerde yaşıyorlar, bir de kentin varoşlarında, cami avlusunda geçim sıkıntısı yaşayanlar var.

        Ekonomik sıkıntı içerisinde yokluk ve yoksullukla yaşam mücadelesi verenleri İskenderunlu artık kentin her yerinde görebiliyor. Bazen E91 Karayolu üzerinde ışıklarda duran araçların arasında, bazen de cami avlusunda dilenen Suriyeli kadınlar ve çocuklara rastlanıyor.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İskenderun Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI