Bugun...



Vali Topaca Dini Cemaat Önderleriyle Samandağ’da Biraraya Geldi
Tarih: 30-11-2014 14:15:23 + -


Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ’da dini cemaat önderleri ile yemekte buluştu..


Vali Topaca Dini Cemaat Önderleriyle Samandağ’da Biraraya Geldi

Hatay Valisi , Samandağ’da dini cemaat önderleri ile yemekte buluştu..

28 Kasım 2014 Cuma günü saat 19.30’da Samandağ İlçesinde gerçekleşen yemeğe Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Bilal Bozdemir, İl Jandarma KomutanıJ.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Alevi Kanaat Önderi Şeyh Ahmet Yazıcı, Vakıflı Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Samandağ Ortodoks Cemaati Lideri Dr. Dimyan Emektaş ve diğer yetkililer katıldı.

Samandağ’da Sivil Toplum Dernekleri ve Dini Kanaat Önderleri ile Buluşmasında konuşan Vali Topaca, ”Bu akşam Samandağ ilçemizdeki akil insanlar dediğimiz toplumsal önderlerle, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve diğer kamu yöneticisi arkadaşlarla biraraya geldik. İlçemizde yaşanan problemleri masaya yatırdık, onları konuştuk. Yine aynı şekilde buradaki cemaatlerin gerek Ermeni Cemaati’nin gerek Ortodoks Cemaati’nin gerekse Alevi vatandaşlarımızın görüşlerini dinledik. Onların herhangi bir probleminin olup olmadığını, kendi hizmetlerini ve cemaatlerinin ihtiyaçlarını karşılama konusunda bir problemle karşılaşıp karşılaşmadıklarını değerlendirdik. Onları enine boyuna dinledik. Tabi bazı sorunlar gündeme geldi. Onları not ettik, takip edeceğiz. Onların çözülmesi konusunda bazı hukuki mahiyette sorunlar olduğu gibi uygulamadan kaynaklı yerel düzeyde bizim çözebileceğimiz sorunlar da tespit ettik. İnşallah onları hızlı bir şekilde çözeceğiz.” dedi.

Zaman zaman biraraya gelerek, görüşerek, konuşarak aramızdaki muhabbeti, sevgiyi, dayanışmayı, kaynaşmayı daha da arttıracak bu çalışmaları devam ettireceklerini belirten Topaca, “Ben vatandaşlarımıza başta Şeyh Ahmet Bey olmak üzere toplantıya katılan cemaat önderlerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların da yapmış oldukları hizmetlerde muvaffak olmalarını diliyorum. Birlikte geleceği, barış ve huzur içerisinde inşa etmenin arayışı içerisindeyiz. Bu konuda çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

-İnsan Sevgisi Ortak Noktadır-

Buluşmadaki muhabbetin, gönül zenginliğinin dalga dalga Hatay’a, ülkemize yayılması temennisinde bulunan Topaca, “Farklı dinden, farklı mezhepten, farklı milliyetten de olsa neticede insan insandır, bir fark yok. Onu insan olarak sevmek bütün dinlerin ortak noktasıdır. İslam dininde de Hristiyanlık öğretisinde de, diğer dinlerin öğretilerinde de insan sevgisi hep ön plandadır. Çünkü hepsinde ilahi kaynak aynı olduğu için insana çok önem veriyor. Devletimiz de Vali olarak ben de insana büyük önem veriyoruz. Sizlerin huzuru, sizlerin sağlığı, başarısı, refahı bizim için önemlidir. Bunun sağlanması için her türlü tedbiri, her türlü çalışmayı yapmak hem Vali olarak görevim hem buna inanan bir insan olarak kendime olan saygımla ilgilidir. Sizin sıkıntılarınız bizim sıkıntılarımız, sizin derdiniz bizim derdimizdir. Yeter ki sizi sıkıntıya sokan, sizi huzursuz eden, günlük hayatınızı devam ettirmenize mani olan bir şeyden haberimiz olsun. Devletimizin bütün unsurlarıyla o problemi ortadan kaldırmak için gayret içerisinde olacağız bundan emin olun.“ dedi.

Dini cemaat önderleri ise ilgilerinden ve iyi dileklerinden dolayı Vali Topaca’ya teşekkür ederek, görevlerinde başarılar diledi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Hatay Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI