Bugun...



Yaşadığımız Yerin Tarihini ve Kültürünü Yaymak Zorundayız.
Tarih: 21-01-2015 10:06:15 + -


Arsuz Truzim ve Kültür derneği başkanı Hasan Arslan Derneğin kısa sürede gelmiş olduğu noktayı değerlendirdi.


Yaşadığımız Yerin Tarihini ve Kültürünü Yaymak Zorundayız.

Arsuz Truzim ve Kültür derneği başkanı Hasan Arslan Gazetemize yaptığı ziyarette Derneğin kısa sürede gelmiş olduğu noktayı değerlendirdi.

Başkan Arslan, güzel ilçemizin çoğrafi bakımından ülkemizin 2. Büyük ilçesi olduğunu ve bu nedenle Truzimin  yıldızlarından birisi olması gerektiğine inanırken malesef olması gereken yerde değildir.

Arsuz, Akdenizin parlayan yıldızı olması gerektine inananlardanım. Bunun için altyapı çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda Arsuz’da truzimin 2 ay ile sınırlı kalmaması, sezon süresinin artılması konusunda yönetim kurulumuzun kararı ve çalışmaları vardır.

 Yaklaşık 5 aydır Arsuz’da truzim ve kültürel değerleri olan yerleri belirleme çalışmalarımız devam etmekte olup yapmış olduğumuz ziyaretlerde Arsuz’la ilgili bir çok unutulmaya yüz tutmuş bilgilere  ulaştık. Üçgünlük mahalesinden olan Nazım Amca’nın konağı, bir harika yaşayan bir tarih, Yanartaşlar, Zeynebin gözü, Aynel Frenk suyu, Hacı Ahmetli’de bulunan Meryem Ananın yıkandığı havuz vs. örneklerden bir kaçı …

Tüm medeniyetlerin merkezi olan ilimizin parçası Arsuz’da da durum aynıdır, biz yaşadığımız yerin tarihini ve kültürünü yaymak zorundayız.

Kültürümüzün bir parçası olan yöresel yemeklerimizden “KURUS”un Arsuz’da daha çok bilindiği gerçeğinden hareketle ülkemizde tanıtılmasına karar verdik.

Duyarlı insanlar sivil toplum örgütlerinde evrensel sevgiyi yakalamak için görev alırlar ve emek harcarlar bizlerde bu yolda görev alıp ilçemizin truzim ve kültürel değerleri tanıtmak için var olan tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Dedi.

Hasan Arslan ayrıca Arsuz Truzim ve Kültür derneğinin 1’nci olan kongresinin 01 Şubatta Lion King Otelde saat 14:00 yapılacağını belirti.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Turizm Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI