Bugun...


Fırat Salih


Facebookta Paylaş









Kelimenin İnşası
Tarih: 16-11-2015 18:19:00 Güncelleme: 01-01-2016 21:30:00


         Soluğu kesilmiş bir cümlenin tüm iyi niyetli kelimelerinden  , harflerin ötekileşen kendini kayıplara bırakan varoluşlarından öte geçmeyen sesiz bir çığlık..

        Kaybı telafi edilmeyecek kadar başıboş bırakılan boğuk paragraflara…

        Ve beklide acımak gibi içtenliği beynime zuhur edilen köksüz  , veryansınımları duyulmayan o mitolojik sevişgenliklerimiz. Hangimiz kitabın, kitapların sararan , solan ve tozlanan kokularından bıkarız ki. Sevmek gibi aşık olmak gibi kelimenin cümleyi doyuran toklukları ve tokluklar cümlenin kendini ifade edişinin kelimedeki yansıması….

          Artık sığmıyoruz yalnızlıklarımıza bile ; kayıp ,farklı ,meçhul çocuksu düşlerimize örtüler çekiliyor. Farkına  varmadan varılmadan kendi cümlelerimizden kopuyoruz. Başka kitapların,  üçüncü sınıf kahraman tiplemelerini oynuyoruz. Kendi olan hayatlarımızda başkalarının hayatlarını yaşamaya çalışıyoruz. Kendimizi alt ettiğimizin yaşamların farkına bile varmadan.Sonrası mı uçurum dibi yalnızlıklar.Adına kayıp dedikleri yaşamlar.

      Belki de uzayıp giden deniz yaşamlarına yeni bir soluk olsun diye kelimelerin kaderini kağıttan almak gerek. Kelimenin mücadelesinde cümleye eşlik etmek. Bize sunulan tatsız yalnızlıklardan vazgeçip adım adım bütünlüğe yaklaşıp kendimizi oluşturmak. Yeni bir ben yaratmak kendimizde.

    Yaşamımızı ele geçiren bizi biz yapmaktan uzaklaştıran, sosyalleşmemizi engelleyen sanal bir dünyanın demir parmaklıklarının arkasına atan makinelerden azda olsa kurtulmayı  denemek. Aynı renge bulanan yaşamlarımıza yeni bir renk katmak .Kitabın , okumanın bilgi edinmenin yeni soluğunda , oksijeni bol hayat kaynağı kopmayan gizli, saklı bahçelere adım atmak….

      Harfler birleştikçe dilimizden kelimeler can bulacak cümleler daha bir anlamlı gelecek…

       Bizi içimizde arayacak artık kendimizle olan yolculuğumuzda ipi göğüsleyecek cümleler ve bir daha artık kopmadan bizi kendimize getirecek kitaplarımız. Acılarımız hafifleyecek birbirimizi anlayacak zamanımız olacak. Ve beklide boş bırak geçer diyen cümleler ölümlerini hazırlayacak. Daha bir sevmeye çalışacak insanlar birbirilerini anladıkça.

   Kendimizden, mitlerimizden ,ekolojik yaşamımızdan yaşantılarımızdan kopmadan ….



Bu yazı 6863 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
YAZARLAR
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI