Bugun...


Metehan Sakallı


Facebookta Paylaş









BEN BİR ÖĞRETMENİM
Tarih: 23-11-2015 14:26:00 Güncelleme: 23-11-2015 14:26:00


      Dile kolay  yıllarca öğrenerek öğretmek,  öğretirken öğrenmek.  Emekli  oluyorsun bilgi birikimin sende  kalıyor.  Öğretmen  için bu durum farklı ,  bilgi birikimin    kendisiyle mezara  gitmesine razı  olmaz yaşadığı sürece  öğretmen öğretir.

    2008  yılında emekli oldum  dostlarım bana gece düzenlemişlerdi.  Yaşamımda ağladığımın  toplamı kadar   o gecede ağlamıştım. O yazıya  şimdi paylaşmak istiyorum.

   BENİM GÜZEL ,BENİM YİĞİT  DOSTLARIM..

     Sözlerime başlamadan  önce  hepinizi sevgi  ve saygıyla selamlıyorum. Veda  konuşmaları  zor  ve duygulu konuşmalardır.  İnsanın  boğazı düğümlenir,  eli  ayağı  titrer. Umarım konuşabilirim . Eğer     duygularımı ve düşüncelerimi  tam olarak  açıklayamasam bağışlayın lütfen. Hüzünlü  sevinç  içindeyim her görevin bir başlangıcı birde sonu var. Önemli olan kubbede hoş  bir seda bırakabilmektir.

  Bir öğretmen olarak mutluyum , gururluyum. Atatürk’ün  Türkiye’sinin  güneş gibi aydınlık öğretmeni  olmak etrafa aydınlık saçmanın  hem  mesleki hem vatan sevgisinin  bir parçası olduğunu hiç unutmadım. Çünkü  Atatürk’ün öğretmeni olmak aklın ve bilimin öncülüğünde çağdaşlaşmaktır.

Meslek yaşamımda 29.5 yılımı doldurdum acısıyla tatlısıyla dile kolay 29.5 yıl. Öğrencilerimin hep iyi birer insan , iyi bir yurttaş olma bilincinde olmaları için caba sarf ettim. Mezun ettiğim sevgili yavrularımın başarıları  benim için hep övünç kaynağı olamuştur.

    Yaşamımda keşkelere hiç yer vermedim. Keşke   yapmasaydım demedim. Olumsuzluklardan hep olumlu yan çıkardım. Başkalarını kırmamak  adına hep kendimi kırdım. Dostlarımı mutlu görmek daima  beni sevinçli kılmıştır.

  Sizleri  çok seviyorum  dostlarım  tıpkı vatanımı sevdiğim gibi.  Gülüşü  yüzünde ışık olan ilçeye ve eğitim camiasına verdiği katkıların unutulması mümkün olnayan , Beyoğlu beldemize yaptığı  hizmetleride   hep  ilgiyle  izlediğim  Beyoğlu Belediye Başkanımız Sayın Osman OKUMUŞ’la  dost olmanın ayrıcalığı  yaşamımın en güzel parçalarındandır. Huzurlarınızda gecenin düzenlenmesinde ki    katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

  Evlat ,  dost,  meslektaş  parçam olarak gördüğüm sevgili Türkay seni çok seviyorum.

 Gecenin düzenlenmesini organize eden sevgili dostlarım   Gülnür müdürem, Dilek ,kızım Çiğdem ,Müjgan    adlarını sayamadığım geceye katılan dostlarım umarım beni mazur  görürler. Beyoğlu  denilince dostum Yusuf OĞUL ,  Yeniköy    ,Zeki  yılmaz…..yaşamımın en güzel hazineleri arasında sonsuza   dek kalacaklardır.

    Hani  derler ya her başarılı kişi ardında iyi bir eş olur , ben çok şanslı olduğuma inanıyorum sevgili eşim  benim her zaman yanımdaydı ,tıpkı oğlum Osman , Gökhan ve güzel yürekli Sibel, Mustafa, Ayşe ,Gülhan,  Türkay,   torunlarım  Furkan , adaşım Metehan , ailemle gurur duyuyorum.  Onları çok sevdiğimi sözcüklerle ifade edemiyorum.

  Sözlerle anlatamayacağım kadar yoğun duygularla yüklüyüm.  19 yıldır birlikte görev yaptığımız güzel insan  eğitimde  ekol olan sevgili  Kemal  KARTAL’ a emeklilik yaşamında daima yüzünün gülmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

      BANA   AYRILAN  MANEVİ  SON DERS ZİLİ  ÇALMAK ÜZERE  HEPİNİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM. SİZLERİ ÇOK SEVDİĞİMİ YENİLEYEREK SÖZLERİME SON VERİYORUM.



Bu yazı 8091 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI