Bugun...


Sercan KARACA


Facebookta Paylaş









İskenderun’un Hali Büyükşehrin Ayıbı
Tarih: 19-01-2018 18:44:00 Güncelleme: 19-01-2018 21:00:00


Trafik yoğunluğuna bir çözüm olarak yapılmaya başlanan PAC Meydanı Katlı Kavşak Projesi, son hızla devam ederken son derece kötü bir şekilde yapılan planlamadan ötürü yayalara ve araçlara adeta zulüm ediliyor.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), İskenderun trafiğini rahatlatmak ve kalıcı çözüm üretmek amacıyla yapımına başladığı PAC Meydanı Katlı Kavşak Projesi’nin çalışmalarına aylar önce başladı. Ancak kış mevsimine girilmesi ile birlikte İskenderun’da sanayi bölgesi ve otogar yönünden İskenderun içine girmek neredeyse imkansız. Planlama o kadar kötü ki ne yayaların geçebileceği bir yer var ne de araçların… Tek çare dizinize kadar ulaşan çamura girmek. Yön tabelaları bile yok.

 

Resimlerde görüldüğü gibi insanlar o kadar zor şartlara katlanıyor ki, bu kadar güzel ve önemli bir projenin, sağlayacağı yararları bile artık kimse düşünmüyor. Çünkü projenin kış şartlarını ve yayaları düşünmeden hazırlanması, böyle basit bir planın düşünülmemesi insanları çileden çıkarıyor.

 

Ancak maalesef buna bir çözüm hala bulunamadı. Geçici bir yaya geçidi yapmak, insanların nereden çıkabileceğini gösteren tabelalar koymak çok mu zordu?

 

İskenderun’da yaşayanlar ve İskenderun’a gidenler o kadar şikayetçi ki… Henüz Büyükşehir Belediyesi’nden bu şikayetlere değinen bir haber bize ulaşmadı. Nereye baksanız belediyenin yazdığı haberlerde geçen klasik laflar var.  Vatandaşın güvenli ve kaliteli ulaşımını sağlayacağız, trafiği rahatlatacağız, dev projeyi hayata geçiriyoruz… Hani bir söz var ya "Zafere giden yolda her yol mübahtır"  işte belediye de bu mantıkta gibi. Yanlız yanlış olan birşey var. Çilesini vatandaş çekiyor. Bu projenin çok önemli ve elzem olduğundan hiç şüphe yok ancak verdiği zararı da bir hesaplamak lazım. İnsanları düşürdükleri durumu da görmek lazım.

 

Düşünsenize, şehir dışından ya da yurtdışından gelen ve bu çalışmaları bilmeyen insanları… Bu manzaraları görünce acaba ne düşünecekler? Buna kalkınma denir mi? İnsan hayatını düşünmeden sözde dev proje yapmak mı mesel yoksa başından sonuna insanı düşünerek yapılan bir proje mi yapmak esas mesele. Neden bu kahrı bir yıl boyunca insanlar çeksin.Gerçekten çok yazık hem de çok..

 

Eğer Büyükşehir belediyesi ne yapacağını bilmiyor ya da çözüm üretemiyorsa bunu da insanlara açıklamak zorunda. Sadece güzel haberler yapmakla olmuyor. Herkes herşeyi görüyor. Yoksa kimse bu kahrı çekmek zorunda değil. Aksini düşünenler İskenderun'da yapılan bu prorjenin insan hayatını ne kadar zora soktuğunu gidip görebilir...

 

 



Bu yazı 5542 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI