Bugun...


Sercan KARACA


Facebookta Paylaş









Can Eriğin Dramı: Bir Ayda Nasıl 497 TL Ucuzladı!
Tarih: 01-05-2019 13:09:00 Güncelleme: 01-05-2019 13:50:00


Bugün bu yazıda üstelik tam da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda size Can Eriğin dramını anlatmaya çalışacağım. Mart ayında kilosu 500 TL olan erik Nisan ayı geldiğinde nasıl 3 TL oldu!

 

 

 

 

 

 

 

Eminim sizlerde can eriğin her yıl Mart ayında çıkan haberlerini okumuşsunuzdur.  Bu yıl 12 ve 13 Mart’ta çıkan basındaki haberleri incelediğinizde Antalya ve Mersin’de seralarda yetişen eriğin kilosu üstelik Mart ayında 500 ile 750 TL’den satılıyor şeklinde bol bol haberler var. Gelin görün ki bir ay sonra üstelik Nisan ayında her ne hikmetse Hatay’da ve sera değil, doğal ortamda yetişmesine rağmen eriğin kilosu 3 TL’ye bahçelerden toplanıyor. Yani bu şu anlama geliyor: Erik bir ayda 497 TL ucuzladı.

 

Hatay'ın Arsuz ilçesine bağlı Beyköy Mahallesi’nde Nisan sonu itibariyle erik toplanmaya başlandı. Çiftçi eriği önce 6 TL’den sonrasında ise en fazla 3 TL’den satabildiğini söylüyor. Toplanan eriğin kilo fiyatı 3 TL’yi geçmiyor. Çiftçi ne oldu da erik bir ayda 497 lira ucuzladı diye merak ediyor.

 

Gerçekten bu eriğin dramı değil de nedir? Pek çok drama şahit oluyoruz hayatımızda. Niceleri yüreğimizi burkuyor, kalbimizi yaralıyor. Ama bu başka bir dram. Düşünsenize Mart ayında bir kilo erik ile 100 kilo domates veya 14 kilo kuşbaşı et alınabiliyor. Üstelik 2 çeyrek altın veya bir yarım altın da alınabilirdi. Tabi dram için esprisi. Ancak işin gerçeği ise çiftçinin dramı. Sezon başlamadan önce 500 TL denilen eriğin kilosuna çiftçi, aradan sadece bir ay geçmesine rağmen o fiyata bir türlü yetişemiyor. Bir ay geçtiğinde ise tuhaf bir şekilde erik tam 497 TL ucuzlamış oluyor.

 

Bu duruma anlam vermek zor. Veya gerçekten bu abartılı haberleri dikkate almak ne kadar doğru onu da bilmiyorum.

 

Ancak eğer siz de kilosu 500 TL’ye satıldığında yiyemediyseniz şimdi 3 TL’ye doya doya yiyebilirsiniz.  Yazımın içine koyduğum görsel dün Beyköy bahçelerinde koparılan taze eriklerden. Vakit bu vakit canınız çekerse Beyköy’deki bahçelere bi uğrayın derim.

 



Bu yazı 52650 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
YAZARLAR
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI