Bugun...


Sihem YILDIZ


Facebookta Paylaş









HAYATIN ANLAMI
Tarih: 15-08-2014 09:10:00 Güncelleme: 15-08-2014 09:10:00


    Hayatın anlamı sizce sadece nefes alıp vermek midir?Yada varoluşumuzu sorgulayıp düşünmeden kaygısızca yaşamak mıdır?
    Hayatın anlamı insandan insana değişebilen bir duyumdur. Her insanın bu dünya ya bir geliş sebebi vardır. Acaba kaçımız merak edip bu soruyu kendine sormuştur?
    Yada soranlar var ise kendince nasıl bir cevap bulmuştur?Bir çoğumuz hayatı sorguladığını ve neler olup bittiğini anladığını zanneder;Oysaki olup biteni kendi menfaatlerine uygun olarak değerlendirirler.
    Tüm düşündükleri ve yapmak istedikleri kendi pencerelerinin çerçevesinde şekillenmiştir. Hayatın anlamı sadece kendi çıkarları için her şeyi yapmak,eğlenmek,sürekli yemek yemek, uyumak,cinsellik ve çalışmaktan ibaret midir?İşin aslına bakacak olursak bunların hepsi bedenimizin ihtiyaçlarıdır. Hayat sadece bu kadar basit nedenler üstüne kurulu değildir... Nefsimiz her şeyin en iyisini ister,onu doyurmak istesek te bunu asla başaramayız.
    Çünkü hayatta her istenilen arzu edilen yada hayal edileni elde edemeyiz. Olanaklar dahilinde yaşamayı öğrenmeyi bilmeliyiz. Seçim sizin nefis için yaşayıp ona köle olmak mı yoksa nefsinizi kendinize köle yapmak mı asıl mesele??? Bu amaçsız ve anlamsızlık size uyuyorsa nefsinizi takip edip bedeninize köle olmakta hürsünüz.
    Her birimiz burada bulunma amacını veya sebebini çözümleyemesek te gaybı bilen yüce Azamet ve güç sahibi görünmeyene inanırız. Görünmeyene inanırsanız başkalarının görmediğini görür bilmediğini öğrenirsiniz.
    Bizlere verilen bu görev süresini kısmende olsa tamamlayıp bu sürecin doğum ile başlayıp ölüm ile sonlanacağını da algılamaktayız. Bana göre bu gizemli ve egzotik serüvenin tek bir amacı var,oda iyiyle kötünün savaşıdır.İyi ve kötünün hayatımızdaki sonu gelmez sürtüşmelerine binlerce kez şahit olmuşuzdur...Sonuç ne olursa olsun bu mücadelede iyinin her zaman kazanacağına inanarak,olumsuzlukları yok sayıp iyi olduğuna inandığımız şeyleri yapmaya devam etmektir.  Sevgilerimle



Bu yazı 7036 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
YAZARLAR
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI